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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
21/12/2021 |
Data da última atualização: |
11/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
HEINEMANN, A. B. |
Afiliação: |
ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF. |
Título: |
Impact of climate change on water stress in bean crops cultivated during the wet season. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021. |
Páginas: |
p. 56-57. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The common bean (Phaseolus vulgaris L.) is the most cultivated and consumed legume in Brazil and plays an especially significant role in the Brazilian diet. Reductions in agricultural productivity associated with climate change and an absence of adaptation are expected in the future, which will result in severe consequences for Brazil?s food security. In South America, there is a projected reduction in productivity for the common bean mainly due to the increase in temperatures and drought. Thus, the bean breeding program will play an important role in adapting common beans to climate change. |
Thesagro: |
Feijão; Modelo de Simulação; Phaseolus Vulgaris; Produtividade. |
Thesaurus Nal: |
Beans; Climate change; Economic productivity; Simulation models. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229421/1/pl-2021-p56.pdf
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Marc: |
LEADER 01398naa a2200229 a 4500 001 2138136 005 2022-02-11 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHEINEMANN, A. B. 245 $aImpact of climate change on water stress in bean crops cultivated during the wet season.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $ap. 56-57. 520 $aThe common bean (Phaseolus vulgaris L.) is the most cultivated and consumed legume in Brazil and plays an especially significant role in the Brazilian diet. Reductions in agricultural productivity associated with climate change and an absence of adaptation are expected in the future, which will result in severe consequences for Brazil?s food security. In South America, there is a projected reduction in productivity for the common bean mainly due to the increase in temperatures and drought. Thus, the bean breeding program will play an important role in adapting common beans to climate change. 650 $aBeans 650 $aClimate change 650 $aEconomic productivity 650 $aSimulation models 650 $aFeijão 650 $aModelo de Simulação 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aProdutividade 773 $tIn: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
23/11/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
FACURE, M. H. M.; ANDRE, R. S.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S. |
Afiliação: |
DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA. |
Título: |
Colorimetric detection of antioxidants in food samples using MnO2/graphene quantum dot composites with oxidase-like activity. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
ACS Applied Nano Materials, v. 5, 2022. |
Páginas: |
15211–15219 |
ISSN: |
4283-4292 |
DOI: |
https://doi.org/10.1021/acsanm.2c03340 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Graphene quantum dots; Nanozyme; Optical sensor; Oxidase-mimetic activity. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
LEADER 00716naa a2200229 a 4500 001 2148623 005 2024-01-23 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a4283-4292 024 7 $ahttps://doi.org/10.1021/acsanm.2c03340$2DOI 100 1 $aFACURE, M. H. M. 245 $aColorimetric detection of antioxidants in food samples using MnO2/graphene quantum dot composites with oxidase-like activity. 260 $c2022 300 $a15211–15219 653 $aGraphene quantum dots 653 $aNanozyme 653 $aOptical sensor 653 $aOxidase-mimetic activity 700 1 $aANDRE, R. S. 700 1 $aMERCANTE, L. A. 700 1 $aCORREA, D. S. 773 $tACS Applied Nano Materials$gv. 5, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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