Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  21/12/2021
Data da última atualização:  11/02/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  HEINEMANN, A. B.
Afiliação:  ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF.
Título:  Impact of climate change on water stress in bean crops cultivated during the wet season.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021.
Páginas:  p. 56-57.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The common bean (Phaseolus vulgaris L.) is the most cultivated and consumed legume in Brazil and plays an especially significant role in the Brazilian diet. Reductions in agricultural productivity associated with climate change and an absence of adaptation are expected in the future, which will result in severe consequences for Brazil?s food security. In South America, there is a projected reduction in productivity for the common bean mainly due to the increase in temperatures and drought. Thus, the bean breeding program will play an important role in adapting common beans to climate change.
Thesagro:  Feijão; Modelo de Simulação; Phaseolus Vulgaris; Produtividade.
Thesaurus Nal:  Beans; Climate change; Economic productivity; Simulation models.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229421/1/pl-2021-p56.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36246 - 1UPCPL - DD20212021
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  23/11/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FACURE, M. H. M.; ANDRE, R. S.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S.
Afiliação:  DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA.
Título:  Colorimetric detection of antioxidants in food samples using MnO2/graphene quantum dot composites with oxidase-like activity.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  ACS Applied Nano Materials, v. 5, 2022.
Páginas:  15211–15219
ISSN:  4283-4292
DOI:  https://doi.org/10.1021/acsanm.2c03340
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Graphene quantum dots; Nanozyme; Optical sensor; Oxidase-mimetic activity.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18119 - 1UPCAP - DQPROCI.22/1512022/156
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional